Κουραμπιέδες κλασικοί, εύκολοι, γρήγοροι και νηστίσιμοι μόνο με φυτίνη μαργαρίνη βιτάμ

2014-12-22
Κουραμπιέδες κλασικοί, εύκολοι, γρήγοροι και νηστίσιμοι μόνο με φυτίνη μαργαρίνη βιτάμ
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου παραθέτω μια πολύ κλασική συνταγή για να φτιάξεις κουραμπιέδες κλασικούς, εύκολους, γρήγορους και νηστίσιμους μόνο με φυτίνη μαργαρίνη βιτάμ και να τους εντάξεις στο γιορτινό και Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ της κουζίνας σου ή του σαλονιού σου. Η συνταγή γίνεται προφανώς και με πιο παχυντικό βούτυρο, με πιο θρεπτικό και γεμάτο γευστικό αποτέλεσμα αλλά ταιριάζει γάντι στο να προσθέσεις μόνο το βιτάμ και κανένα άλλο βούτυρο. Οι αναλογίες διαφορετικών βουτύρων που μπορείς να προσθέσεις δίνουν μια μικρή γευστική παραλλαγή οπότε ανάλογα πόσο υγιεινό θέλεις να είναι το αποτέλεσμα, προσθέτεις και το αντίστοιχο βούτυρο. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια κλασική συνταγή για κουραμπιέδες, δεν έχει λάδι και αυγά άρα θεωρείται και νηστίσιμη, και είναι η πρόταση μου για φέτος στις γιορτές. Καλά Χριστούγεννα να έχετε και καλή σας χρονιά με υγεία και πολύ αγάπη.

Υλικά

  • 600 γραμ. αμύγδαλα ψίχα (με τη φλούδα)
  • 600 γραμ. βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 225 γραμ. ζάχαρη ψιλοκοπανισμένη
  • 900 γραμ. αλεύρι α ποιότητας
  • 2 χαρτάκια κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα όταν έρθουν από το φούρνο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με το χέρι σε πήλινη λεκάνη πολύ ώρα (3/4 - 1 ώρα), μέχρι να ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την ψιλοκοπανισμένη ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τους κρόκους, ένα έναν, καθώς και την κανέλα και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και το αλεύρι, λίγο λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά (η ζύμη να πλάθεται εύκολα).

Βήμα 5

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς, μισοφέγγαρα, ή ότι σχήμα θέλουμε, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 6

Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, τους τυλίγουμε, ζεστούς όπως είναι, σε ζάχαρη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κατά στρώσεις.

Βήμα 7

Σε κάθε στρώση ρίχνουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη με το συρμάτινο κόσκινο, για να πέφτει αφράτη.

Βήμα 8

Η συνταγή για κουραμπιέδες κλασικούς, εύκολους, γρήγορους και νηστίσιμους μόνο με φυτίνη μαργαρίνη βιτάμ είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή