Κουραμπιέδες Κρήτης με γαρύφαλλο και στακοβούτυρο

2014-11-24
κουραμπιέδες Κρήτης
  • Σερβίρεις : 70
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε κουραμπιέδες Κρήτης με γαρύφαλλο και στακοβούτυρο, ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που κάνει τις γιορτές ακόμα πιο γλυκές! Η προετοιμασία είναι αρκετά εύκολη ενώ το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Η παραδοσιακή αυτή συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια και τους καλεσμένου σας! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 300 γρ.φυτίνη
  • 200 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 150 γρ. στακοβούτυρο
  • 500 γρ. αμύγδαλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 85 γρ. μπράντι ή λικέρ
  • 1-2 κουτ.γλ. κανέλα
  • Μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου
  • Μισό φακ. μπέικιν πάουντερ
  • Μισό κούπα ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στους 200 μέχρι να ροδίσουν και τα χοντροκόβουμε

Βήμα 2

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τους κρόκους

Βήμα 3

Χτυπάμε για 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μπράντι, την κανέλα και το γαρύφαλλο

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρο και ανακατεύουμε με το χέρι

Βήμα 5

Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 6

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς

Βήμα 7

Ψήνουμε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς

Βήμα 8

Οι κουραμπιέδες Κρήτης με γαρύφαλλο και στακοβούτυρο είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Για να σερβίρουμε τους μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα πιάτο για να μην σπάσουν και πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη!
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή