Κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο

2014-12-18
Κουραμπιέδες Λαμίας
  • Σερβίρεις : 60
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια, παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο που φημίζονται για τη νοστιμιά τους. Η συνταγή αυτή είναι σπιτική και όχι κάποιου ζαχαροπλαστείου και με εγγυημένο αποτέλεσμα. Γίνονται εύκολα και πετυχαίνουν κάθε φορά. Δοκιμάστε τους και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο ανθόνερο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 10-15 λεπτά

Βήμα 2

Προσθέτουμε μισή κούπα άχνη και χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ, τη βανίλια και το γαρύφαλλο

Βήμα 4

Χτυπάμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρδισμένα

Βήμα 6

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη

Βήμα 7

Πλάθουμε κουραμπιέδες και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς

Βήμα 8

Αλείφουμε με ανθότερο και πασπαλίζουμε με άχνη

Βήμα 9

Οι κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 180 μέχρι να ροδίσουν!
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή