Κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και ανθόνερο χωρίς αυγά

2014-11-30
kourampiede-me-vouturo-galaktos-kai-anthonero
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις εύκολα κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και ανθόνερο χωρίς αυγά. Για να φτιάξουμε φέτος μόνοι μας τους κουραμπιέδες μας και να δώσουμε και στα παιδιά μας την ικανοποίηση να φέρουμε τις γιορτές στο σπίτι ξεκινώντας απο την κουζίνα. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 340 γρ. βούτυρο γάλακτος καλής ποιότητας
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισµα
  • 650 γρ. αλεύρι, µαλακό
  • 120 γρ. αµύγδαλα λευκά καβουρδισµένα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ενα ταψί και ψήνουμε στους 150 °C μέχρι να πάρουν χρώμα και τα χοντροκόβουμε

Βήμα 3

Χτυπάµε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη σε δυνατή ένταση ωσπου να γίνει αφράτο το μίγμα

Βήμα 4

Προσθέτουµε το αλεύρι και μειώνουμε την ένταση του μίξερ

Βήμα 5

Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα

Βήμα 6

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σαν μικρά μπαλάκια ανάλογα με το μέγεθος που μας αρέσει) και πιέζουμε με το δάχτυλό μας ωστε να γίνει μια λακουβίτσα στο κέντρο

Βήμα 7

Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ενα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά

Βήμα 8

Μόλις τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με ανθόνερο

Βήμα 9

Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 10

Οι κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος και ανθόνερο χωρίς αυγά είναι έτοιμοι

 

Tips

Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα γιορτινά σχήματα με κουπάτ

Πάντα να τους σκεπάζουμε καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία, νοτίζουν και δεν μένουν τραγανοί

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή