Κουραμπιέδες με βούτυρο Κερκύρας και καρύδια

2014-11-27
kourampiedes-me-vouturo-kerkuras-kai-karudia
  • Σερβίρεις : 40
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια μυρωδάτη συνταγή για κουραμπιέδες με βούτυρο Κερκύρας και καρύδια. Οι κουραμπιέδες δεν λείπουν απο κανένα σπίτι την περίοδο των γιορτών. Αφράτοι και μοσχομυριστοί με έντονη βουτυρένια γεύση συμπληρώνουν το σκηνικό των Χριστουγέννων. Δοκιμάστε αυτή την παραλλαγή με καρύδια αντι για το κλασικό αμύγδαλο και δώστε άλλη πνοή στο παραδοσιακό αυτό γλυκάκι.

Υλικά

  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 900 γρ. περίπου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 16 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2/8 κουταλάκι αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κρόκους
  • 60 μλ. κονιάκ
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 120 γρ. καρύδια

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ενα ταψί και ψήνουμε στους 150 °C μέχρι να πάρουν χρώμα και τα χοντροκόβουμε στο μούλτι

Βήμα 3

Χτυπάµε το βούτυρο Κερκύρας για 5 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ένταση ωσπου να γίνει αφράτο το μίγμα

Βήμα 5

Προσθέτουµε τα καρύδια, τους κρόκους, το κονιάκ και την βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμα

Βήμα 6

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι αρχικά και μετά όταν γίνει ζύμη με το χέρι

Βήμα 7

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σαν μικρά μπαλάκια (ανάλογα με το μέγεθος που μας αρέσει) και πιέζουμε με το δάχτυλό μας ωστε να γίνει μια λακουβίτσα στο κέντρο

Βήμα 8

Βάζουμε τους κουραμπιέδες σε ενα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά

Βήμα 9

Μόλις τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με ανθόνερο

Βήμα 10

Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 11

Οι κουραμπιέδες με βούτυρο Κερκύρας και καρύδια είναι έτοιμοι

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή