Κουραμπιέδες με ινδική καρύδα

2015-12-04
kourampiedes-me-karuda
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπητές μου φίλες καλημέρα σας. Ελπίζωα να είστε όλες καλά, και να περνάτε ακόμα καλύτερα τις άγιες και γιορτινές αυτές μέρες. Στην σημερινή μας συνάντηση, από το πρωί είχα τη διάθεση να μαγειρέψουμε ένα παραδοσιακό και διαχρονικό γλυκάκι που είναι οι κουραμπιέδες ένα σύμβολο αν θέλετε των Χριστουγέννων και των εορτών στην Ελλάδα, το οποίο θα πρέπει να παραλλάξουμε λιγάκι, δίνοντας μια νέα χροιά στις γευστικές απολαύσεις του σπιτιού. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, κουραμπιέδες με καρύδα. Και τα δυο υλικά της συνταγής, κρύβουν πίσω τους μεγάλη ιστορία και ευεργετικές ιδιότητες. Αρχικά, τον κουραμπιέ τον συναντάμε πρώτη φορά κάπου στον Μεσαίωνα. Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που μέσω του εμπορίου του διέδωσαν στον τότε γνωστό κόσμο, και η κάθε χώρα μετά, άρχισε να κτίζει γύρω του μια μαγειρική παράδοση, η οποία μετά απο διαδικασίες μετεξέλιξης, μας έδωσαν το τελικό όνομα του κουραμπιέ. Το υλικό μας λοιπόν σήμερα που κάνει ιδιαίτερους τους κουραμπιέδες κρύβει και αυτό μία ιστορία που μάλιστα δεν έχει διαλευκανθέι ακόμη αφού άλλοι πιστεύουν ότι εμφανίστηκε πρώτη φορά στην νοτιοανατολική Ασία και άλλοι στις βόρειες ακτές της Αμερικής. Η καρύδα όμως εκτός ότι νοστιμίζει τη μαγειρική, προσφέρει και στον τομέα της ομορφιάς με το γνωστό λάδι καρύδας και των ιδιοτήτων του. Όπως έχουμε επισημάνει ξανά φίλες μου, στις γιορτινές μέρες ζητάμε το καλύτερο για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Έτσι, με την συνταγή αυτή, μπορούμε και δίνουμε σε όσους την δοκιμάσουν απόλαυση, εξαιρετικές γεύσεις και κυρίως υγεία. Δοκιμάστε την άμεσα και θα ξετρελαθήτε. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με αγάπη!

 

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη αχνη
  • 200 γρ. ινδική καρύδα
  • 200 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο, χονδροκομένο και ελαφρώς καβουρδισμένο
  • Για το πασπάλισμα:
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο κονιάκ

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε το αλέυρι, την καρύδα, το αμύγδαλο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη.

Βήμα 2

Μόλις η ζύμη ετοιμαστεί πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπίεδες, βάζουμε στον προθερμασμένο φούνρο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βήμα 4

Τέλος μόλις οι κουραμπιέδες κρυώσουν, ραντίζουμε με κονιάκ και απσπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή