Κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα της Βέφας Αλεξιάδου

2014-12-21
κουραμπιέδες βέφας αλεξιάδου
  • Σερβίρεις : 50
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα (της Βέφας Αλεξιάδου), μια τέλεια και εύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει. Πετυχαίνουν πάντα και μοσχοβολάνε. Μπορείτε να τους σερβίρετε σε μια όμορφη, στολισμένη πιατέλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να τους διατηρήσετε σε ένα κουτί για μπισκότα για όλες τις γιορτές. Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες βούτυρο
  • Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Βανίλια
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά και για περίπου 20 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη

Βήμα 4

Πλάθουμε κουραμπιέδες και ψήνουμε για μισή ώρα στους 170-180 βαθμούς ανάλογα με τον φούρνο σας

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη

Βήμα 6

Οι κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα (της Βέφας Αλεξιάδου) είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Προαιρετικά μπορείτε να τους αλείψετε μετά το ψήσιμο και αφού έχουν κρυώσει λίγο με ανθόνερο
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή