Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης Καβάλας με κανέλα

2014-11-21
κουραμπιέδες καβάλας
  • Σερβίρεις : 70
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης Καβάλας με κανέλα, οι νόστιμοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες που είναι ίσως και οι πιο δημοφιλείς στην χώρα μας! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι παραδοσιακή και πολύ εύκολη για να την φτιάξεις και να την πετύχεις. Δοκίμασέ την και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου αυτά τα Χριστούγεννα.

Υλικά

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 φλιτζ. καφέ μπράντι
  • 300 γρ. ψίχα αμύγδαλο
  • 2 κουτ.γλ. κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να φρατέψει

Βήμα 2

Ρίχνουμε τους κρόκους και το κονιάζ ανακατεύουντας διαρκώς

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα

Βήμα 4

Πλάθουμε τη μαλακιά ζύμη σε κουραμπιέδες

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Βήμα 7

Οι κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης Καβάλας με κανέλα είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο για 2 μήνες
  • Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν για αρκετή ώρα για να μην σας σπάσουν!
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή