Κουραμπιέδες σοκολατένιοι με γλάσο σοκολάτας

2015-12-10
kourabiedes-me-gemish-sokolatas
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα σας. Διανύουμε τις πιο όμορφες μέρες του χρόνου, τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, και η διάθεσή μας είναι στα ύψη. Θέλουμε και ζητάμε για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα πάντα το καλύτερο, είτε αυτό έχει σχέση με την εξωτερική μας εμφάνιση, ή κυρίως με το τι θα φάμε. Οι γιορτές άλλωστε είναι συνυφασμένες με εξαιρετικές γεύσεις, λαχταριστά πιάτα, παραδοσιακά έθιμα. Μια πρωτότυπη συνταγή ενός παραδοσιακού γλυκού θα κάνουμε και μεις σήμερα, τροποποιώντας τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες, στους οποίους θα προσθέσουμε γλάσο σοκολάτας. Αρχικά, η ιστορία του κουραμπιέ ξεκινά από πολύ παλιά, κάπου στο Μεσαίωνα, και εν συνεχεία, μετά από διάφορες λεξικές μεταμορφώσεις, μετά από γλωσσικά αντιδάνεια, καταλήξαμε να στην λατινο-ανατολική λέξη kurabiye, στα ελληνικά φυσικά κουραμπιές, η οποία λέξη έχει την έννοια του ξηρού μπισκότου, που έχει διανθιστεί με αμύγδαλο, και, αν το επιθυμούμε, πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη ή άχνη στέβια. Ένα διαχρονικό γλύκισμα, θα έρθουμε εμείς να το προσαρμόσουμε λιγάκι στις τωρινές τάσεις, χρησιμοποιώντας συνοδευτικά τι άλλο, την γλυκιά αμαρτία που ακούει στο όνομα σοκολάτα. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε ούτε εμείς ούτε κανείς, και ειδικά τις μέρες αυτές των εορτών, μπορούμε και μας δίνουμε άλλοθι για το ”αδίκημά” μας, αυτές τις ίδιες μέρες. Ας μην σκεφτόμαστε όμως τα άσχημα,θερμίδες και τα λοιπά, ας δούμε τα καλα. Και τα καλά είναι, οτι στις εορταστικές μέρες, ζητάμε να ικανοποιήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να τους προσφέρουμε με όλα τα μέσα ό,τι καλύτερο έχουμε, να χαρίσουμε χαμόγελα, ευτυχία, χαρά, αγάπη και κυρίως υγεία. Δοκιμάστε την παραλλαγή των αγαπημένων μας κουραμπιέδων, και θα τους αφήσετε ξανά όλους άφωνους. Καλά Χριστούγεννα αγαπημένες φίλες, με υγεία!

 

Υλικά

  • 25 γρ. κακάο
  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 110 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γλάσο:
  • 1 ασπράδι από μικρό αυγό
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα ταψί απλώνουμε τα αμύγδαλα, τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, ψήνουμε για 10 λεπτά, τα φήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τα χτυπάμε καλά με το φτερό μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη μαλακή. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και τη βάζουμε στο ψυγέιο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες που έχουμε πλάσει, βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, ψήνουμε για 15 λεπτά και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Γλάσο: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το ασπράδι, το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.

Βήμα 5

Τέλος περιχύνουμε τους κρύους κουραμπιέδες με το γλασό και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή