Κουραμπιέδες Χριστουγέννων ωραίοι με αγελαδινό βούτυρο της γιαγιάς

2014-12-07
Κουραμπιέδες Χριστουγέννων ωραίοι με αγελαδινό βούτυρο της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια χωριάτικη συνταγή για το πιο γνωστό και κλασικό γλυκό των γιορτών, τους κουραμπιέδες Χριστουγέννων με αγελαδινό βούτυρο της γιαγιάς όπως ακριβώς την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας στη Μάνη. Η συνταγή προϋποθέτει το βούτυρο να είναι φρέσκο και αγελαδινό, μια εκδοχή του χωριάτικου βουτύρου καθώς επίσης το κονιάκ να είναι το γνωστό Μεταξά. Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ γεμάτη γεύση καθώς οι κουραμπιέδες αυτής της συνταγής είναι ιδιαίτερα θρεπτικοί και παχυντικοί, οπότε σου προτείνω να μην το παρακάνεις και να τρως λίγους κάθε φορά. Δοκίμασε να κάνεις αυτή την παραλλαγή των κουραμπιέδων για φέτος και οτιδήποτε απορία έχεις, είμαι στη διάθεση σου για κουβέντα και ανταλλαγή ιδεών και εντυπώσεων στην περιοχή που είναι τα σχόλια ακριβώς από κάτω από το τέλος της περιγραφής των βημάτων αυτής της συνταγής. Καλές γιορτές να έχουμε και καλή και ευτυχισμένη χρονιά.

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 1 κιλό βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ανθόνερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντάς το μισή ώρα με το χέρι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και τέλος, το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μίγμα.

Βήμα 3

Το πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.

Βήμα 4

Μόλις βγούν από το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε μία - δύο φορές σε άχνη ζάχαρη.

Βήμα 5

Η συνταγή για κουραμπιέδες Χριστουγέννων ωραίοι με αγελαδινό βούτυρο της γιαγιάς είναι έτοιμη

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή