Κουρμάνι αρνίσιο

2014-05-10
Κουρμπάνι αρνίσιο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική, διαφορετική και πάρα πολύ γευστική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις το αρνίσιο κουρμπάνι όπως το έφτιαχναν στην Φλώρινα και το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε να το φτιάξεις και πες μου τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί άπαχο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 5 - 6 κουταλιές σούπας βούτυρο - φυτίνη
  • μισό φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • αρκετός δυόσμος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα, ωσότου μαλακώσει.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το δυόσμο με λίγο λάδι.

Βήμα 3

Σε ταψί του φούρνου βάζουμε το σπανάκι, το δυόσμο, τα κρεμμύδια, το ρύζι και ρίχνουμε μαζί και το ζωμό από το κρέας.

Βήμα 4

Φουρνίζουμε το ταψί, για μισή ώρα, σε σιγανή φωτιά και βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.

Βήμα 5

Βάζουμε το κρέας στη μέση του ταψιού και γύρω το σπανάκι, αλατίζουμε, πιπερώνουμε όλα, προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι και ξαναφουρνίζουμε.

Βήμα 6

Το αφήνουμε στο φούρνο περίπου 3 τέταρτα της ώρας, ωσότου πιεί το νερό.

Βήμα 7

Το αρνίσιο κουρμπάνι είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή