Κουτσομούρα σαβόρο φρέσκια

2015-07-19
Κουτσομούρα σαβόρο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Ανακάλυψε την αυθεντική συνταγή για κουτσομούρα σαβόρο μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για μία εκπληκτικά νόστιμη πρόταση για ένα εκπληκτικό ψάρι που συνηθίζουμε να συναντάμε στην Κέρκυρα αλλά και γενικότερα στα νησιά του Ιονίου και η οποία επινοήθηκε από τις παλιές νοικοκυρές προκειμένου να μπορούν να διατηρούν για περισσότερο καιρό τα ψάρια τους την εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία. Μιλάμε λοιπόν για τηγανιτές κουτσομούρες τις οποίες περιχύνουμε με μία πεντανόστιμη, ξυδάτη σαλτσούλα αρωματισμένη με σκόρδο και δεντρολίβανο. Μη χάνεις καιρό, δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο πιάτο και στείλε μου τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κουτσομούρες
  • 4 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml ξύδι
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε καλά τις κουτσομούρες, τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις κουτσομούρες 4 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά τις ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.

Βήμα 3

Στο 1/3 περίπου του λαδιού που βρίσκεται στο τηγάνι προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αφού χρυσαφίσει το μείγμα μας σβήνουμε με το ξύδι.

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα μας τα ψάρια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή