Κουτσομούρα στο φούρνο

2015-08-16
Κουτσομούρα στο φούρνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μία υπέροχη και λιγάκι διαφορετική από τις συνηθισμένες συνταγή για ψάρι για να φτιάξεις πεντανόστιμη κουτσομούρα στο φούρνο σου παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί. Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν φρέσκες κουτσομούρες, τις οποίες περιχύνουμε με μία αρωματική σάλτσα από ντομάτα, ελαιόλαδο, κρασί, σκορδάκι και δεντρολίβανο που ταιριάζει εκπληκτικά με όλα τα ψάρια, ενώ στη συνέχεια θα τα πανάρουμε με γαλέτα και τέλος θα τα ψήσουμε στο φούρνο στο σωστό χρόνο προκειμένου να βγει εκπλητικό και πεντανόστιμο το φαγητό μας. Ιδανικά συνοδεύουμε το πιάτο μας με ένα καλό λευκό κρασί ή και ούζο και καλή μας όρεξη. Για τυχόν απορίες και σχόλια μη διστάσεις να μου γράψεις στο χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό κουτσομούρες
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό
  • μερικά κλαράκια δεντρολίβανο
  • 3/4 της κούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα καθαρίζουμε καλά τις κουτσομούρες από τα εντόσθια και τα λέπια, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τρίβουμε σε ένα μπόλ τη ντομάτα και προσθέτουμε το κρασί, το λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπόλ τα ψάρια και μετά τα πασπαλίζουμε με γαλέτα.

Βήμα 4

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία φορά ραντίζοντας με σάλτσα και πασπαλίζοντας με γαλέτα τα ψάρια μου.

Βήμα 5

Κλείνουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Βήμα 6

Μην ξεχάσετε ενδιάμεσα να ανοίγετε και να περιχύνετε τα ψάρια με το ζουμί τους για να μη στεγνώσουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή