Κοφτό μακαρονάκι με καλαμαράκια κοκκινιστά

2014-02-05
Κοφτό μακαρονάκι με καλαμαράκια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με καλαμαράκια κοκκινιστά στην κατσαρόλα που είναι μια παραλλαγή ουσιαστικά της γνωστής καλοκαιρινής συνταγής για κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι ενώ είναι και νηστίσιμη!

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 2 ντομάτες τριμμένες & 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας ή 1 ολόκληρο πακέτο χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Μισή κούπα ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Αν έχουμε κατεψυγμένα απλά τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ανοίγουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο για ένα λεπτό το πολύ.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών.

Βήμα 5

Ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα κι αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 6

Μετά αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μια-δυο κούπες νερό.

Βήμα 7

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα καλαμάρια να βράσουν για 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 8

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι.

Βήμα 9

Αν δεν έχει αρκετό νερό συμπληρώνουμε λίγο μέχρι να βράσει το μακαρονάκι.

Βήμα 10

Μετά από 10 λεπτά το κοφτό μακαρονάκι με καλαμαράκια κοκκινιστά θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα! Καλή όρεξη!

 

Tips

  • Μπορείς να σβήσεις τα καλαμαράκια με ελάχιστο ούζο ή κρασί
  • Τα φρέσκα καλαμαράκια θέλουν λίγο παραπάνω βράσιμο από τα κατεψυγμένα
  • Ανακάτευε συνέχεια μόλις ρίξεις το κοφτό μακαρονάκι για να μη σου κολλήσει
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή