Κρέας με γιαούρτι Βεροιώτικο ή Ξεστημένο

2014-05-05
Κρέας με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική παραδοσιακή συνταγή από την Βέροια για να μαγειρέψεις κρέας με γιαούρτι ξεστημένο όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου και το περιγράφει στο τετράδιο συνταγών της θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την συνταγή και στείλε μου τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 κιλό - 1.200 γραμμάρια κρέας
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγισμένο (σακούλας)
  • 6 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καβουρδίζουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα με βούτυρο.

Βήμα 2

Πριν καβουρδιστούν τελείως, ρίχνουμε και το κρέας με λίγο μαυροπίπερο (αφού το πλύνουμε πρώτα και το κόψουμε σε μερίδες) να ροδίσει.

Βήμα 3

Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο νερό και τ' αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 4

Μόλις βράσει το κρέας και μείνει μόνο με το λίπος του, το βγάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Χτυπάμε το γιαούρτι καλά σε λεκάνη και ύστερα τα αυγά ολόκληρα χωριστά από το γιαούρτι.

Βήμα 6

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο γιαούρτι, τ' ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο αλάτι.

Βήμα 7

Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο μόνο με το λίπος του και τα καβουρδισμένα κρεμμύδια.

Βήμα 8

Ύστερα από λίγο ρίχνουμε και το μίγμα γιαουρτιού - αυγών.

Βήμα 9

Όταν πυκνώσει και πάρει καφετί χρώμα ανοιχτό, περίπου σε 10' , το βγάζουμε.

Βήμα 10

Το κρέας με γιαούρτι είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή