Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ και άρωμα λεμόνι

2015-04-25
Κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ και άρωμα λεμόνι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια ιδιαίτερα νόστιμη πρόταση για κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ και άρωμα λεμόνι θα βρεις παρακάτω από την κουνιάδα μου που μένει σε ένα χωριό της Μεσσηνίας λίγο έξω από την Καλαμάτα. Η πρόταση αυτή διαφέρει από τις κλασικές συνταγές για κρέμα καραμελέ καθώς βασίζεται στο γάλα εβαπορέ, περιέχει ζάχαρη και σπάει η γλυκήτητα με το λίγο λεμονάκι. Σερβίρεται σε μπολ και σου προτείνω να την δοκιμάσεις με μια εναλλακτική ελαφρώς πειραματική διάθεση και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κουτί μεγάλο γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί μικρό γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί μεγάλο νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • λίγο ζουμί από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε μικρό τηγάνι 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μερικές σταγόνες λεμόνι, μερικές σταγόνες νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά και να πάρει χρώμα η ζάχαρη, να γίνει καραμελέ.

Βήμα 2

Παίρνουμε φόρμα Νο 22, ρίχνουμε στον πάτο την καραμελωμένη ζάχαρη, ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τη φόρμα σε βαθύ ταψί με νερό, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς 1 1/2 ώρα περίπου, προσέχοντας να μην πάρει βράση το νερό.

Βήμα 4

Αν δούμε ότι πάει να πάρει βράση, προσθέτουμε λίγο κρύο.

Βήμα 5

Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι, και αν δούμε ότι δεν κολλάει, βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε κατόπιν τη φόρμα να παγώσει και την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή