Κρέμα καραμελέ με μπισκότα και λίγα αυγά

2015-06-19
Κρέμα καραμελέ με μπισκότα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω σου παραθέτω μία υπέροχη και λιγάκι διαφοροποιημένη συνταγή για να φτιάξεις υπέροχη και ελαφριά κρέμα καραμελέ με μπισκότα και λίγα αυγά. Πρόκειται για ένα αγαπημένο γλυκό πολλών από εμάς και δικό μου φυσικά το οποίο είναι και αρκετά εύκολο στην παρασκευή του και είναι από τις σχετικά διαφορετικές προτάσεις για κρέμα καραμελέ που σου έχουμε κάνει. Πρόκειται για μία πρόταση την οποία μπορείς να παρουσιάσεις σε οποιοδήποτε τραπέζι σου ως επιδόρπιο και να εντυπωσιάσεις με το γευστικό αποτέλεσμα. Αρκεί λοιπόν να ακολουθήσεις κατά γράμμα τη συνταγή μου και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελάνεις τόσο τους καλεσμένους σου όσο και την οικογένειά σου. Περιμένω σχόλια και εντυπώσεις στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 7 μπισκότα κανέλας στρογγυλά
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 450 ml γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα φτιάχνουμε την καραμέλα, ρίχνοντας 60 γραμ. ζάχαρη άχνη μαζί με 2 κουταλιές σούπας νερό.

Βήμα 2

Μόλις η καραμέλα ετοιμαστεί ρίχνουμε ακόμη 2 κουταλιές σούπας βραστό νερό με προσοχή.

Βήμα 3

Ισομοιράζουμε την καραμέλα σε μικρά μπολάκια πυρίμαχα ή μίας χρήσεως.

Βήμα 4

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.

Βήμα 5

Παράλληλα σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, προσθέτοντας σιγά σιγά και το βραστό γάλα.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα.

Βήμα 7

Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα και ομοιογενοποιούμε το μείγμα με μίξερ χειρός ή με σύρμα.

Βήμα 8

Ρίχνουμε το μείγμα στα μπολάκια επάνω από την καραμέλα και τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί με νερό κατά το ήμισυ.

Βήμα 9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου , βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 10

Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε το γλυκό μας, αναποδογύριζοντας το περιεχόμενο σε ένα όμορφο πιάτο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή