Κρέμα μαλεμπί γλυκιά με ανθόνερο, κανέλα και φιστίκι

2015-06-23
Κρέμα μαλεμπί γλυκιά με ανθόνερο, κανέλα και φιστίκι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια νοστιμότατη πρόταση για να φτιάξεις την κρέμα μαλεμπί γλυκιά με ανθόνερο, κανέλα και φιστίκι θα βρεις παρακάτω που είναι από τις καλύτερες κατά τη γνώμη μου προτάσεις για μαλεμπί που έχω δοκιμάσει. Στην ουσία φτιάχνουμε μια κρέμα με βάση το γάλα που περιέχει σαν γλυκαντικά μόνο την ζάχαρη και από πάνω στο τέλος βάζουμε κανέλα και φιστίκια. Είναι ένα δροσερό γλυκό το οποίο μπορείς να το φτιάξεις όλους τους μήνες του χρόνου και αν το δοκιμάσεις θα ήθελα να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου για το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής. Καλή όρεξη και καλή απόλαυση εύχομαι.

Υλικά

  • μισό φλιτζάνι τσαγιού άνθος ορύζης
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • μισό κιλό γάλα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας ανθόνερο
  • λίγα φυστίκια Αιγίνης, για πασπάλισμα
  • λίγη κανέλα, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε σε ένα σκεύος το άνθος ορύζης με το νερό.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράση.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τότε σιγά σιγά το διαλυμένο άνθος ορύζης και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά με ξύλινο κουτάλι γρήγορα γρήγορα για να μην κολλήσει.

Βήμα 4

Προσθέτουμε κατόπιν τη ζάχαρη, το ανθόνερο και συνεχίζουμε να βράζουμε και να ανακατεύουμε το μίγμα 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μίγμα σε μικρά μπώλ ή σε ταψί και το σερβίρουμε παγωμένο, πασπαλισμένο με φυστίκια χοντροκοπανισμένα και κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή