Κρέπες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί στον φούρνο (της Αργυρώς)

2015-02-06
krepes-me-zampon-kai-turia-ston-fourno
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε κρέπες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί στον φούρνο (της Αργυρώς) και να ανεβάσετε αυτό το κλασικό πιάτο σε άλλο επίπεδο. Αρέσει σε όλους και μπορεί να γίνει η βάση για το Κυριακάτικο τραπέζι συνοδεία μιας πράσινης δροσερής σαλάτας για να εξισορροπήσει την λιπαρότητα των τυριών. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε

Υλικά

  • 15 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. αλεύρι
  • 200 μλ. γάλα
  • ¼ κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. γκριγιέρ Ελβετίας ( ή μια γραβιέρα ελληνική) τριμμένη
  • 30 γρ. ωριμασμένο τσένταρ
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κρέπες διαμέτρου 20 εκατοστών
  • 100 γρ. ζαμπόν καλής ποιότητας σε λωρίδες

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C

Βήμα 2

Λιώνουμε το βούτυρο σε ενα κατσαρολάκι, αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μεσα το αλεύρι, ανακατεύοντας

Βήμα 3

Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας

Βήμα 4

Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει, μέχρι η σως να πήξει και να ειναι ομοιογενής

Βήμα 5

Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την μουστάρδα, την γραβιέρα, το τσένταρ και 2 κουταλιές παρμεζάνα

Βήμα 6

Η σως πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά

Βήμα 7

Απλώνουμε την σως στο κέντρο κάθε κρέπας και βάζουμε τις λωρίδες του ζαμπόν

Βήμα 8

Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολά και τις βάζουμε σε μια λαδόκολλα με το σημείο ένωσης να βρίσκεται απο κάτω

Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανές και να εχουν πάρει ενα ελαφρύ καφέ χρώμα

Βήμα 10

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε

Βήμα 11

Οι κρέπες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί στον φούρνο (της Αργυρώς) είναι έτοιμες

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή