Κρεατόπιτα Κρητική Χανιώτικη με χοιρινό κρέας και γιαούρτι

2014-11-11
κρεατοπιτα κρητικη
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις κρεατόπιτα Κρητική Χανιώτικη με χοιρινό κρέας και γιαούρτι, μια πολύ ωραία πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά κυρίως για συνοδεία στο μεσημεριανό γεύμα, για βραδινό αλλά και γιατί όχι για απογευματινό σνακ! Γίνεται πολύ νόστιμη και χωρίς πολύ κόπο. Το αποτέλεσμα πάντως σίγουρα θα σας ανταμείψει ενώ μην περιμένετε να μείνει κομμάτι όταν την βγάλετε από το φούρνο. Θα γίνει ανάρπαστη!

Υλικά

  • Μισό κιλό αλεύρι
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κιλό κρέας βρασμένο και ψιλοκομμένο (χοιρινό, αρνί, κλπ.)
  • 1 κούπα ζωμός κρέατος
  • 1 κιλό κρητική μυζήθρα
  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 4 κουτ.σούπας δυόσμος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε γιαούρτι και ελαιόλαδο και ζυμώνουμε

Βήμα 3

Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και λαδώνουμε ένα ταψί

Βήμα 4

Απλώνουμε με το χέρι τη μια ζύμη στο ταψί

Βήμα 5

Ρίχνουμε τη μισή μυζήθρα και βούτυρο

Βήμα 6

Ρίχνουμε τη μισή κανέλα και δυόσμο

Βήμα 7

Προσθέτουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε το ζωμό, την υπόλοιπη μυζήθρα, κανέλα και δυόσμο

Βήμα 9

Ανοίγουμε την άλλη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα

Βήμα 10

Την κλείνουμε καλά και τη χαράσσουμε με ένα μαχαίρι

Βήμα 11

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει

Βήμα 12

Η κρεατόπιτα Κρητική Χανιώτικη με χοιρινό κρέας και γιαούρτι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν σου αρέσει, πασπάλισε με λίγο σουσάμι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή