Κρεατόπιτα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος σε φύλλο σφολιάτας

2014-11-10
κρεατοπιτα με κοτοπουλο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια υπέροχη συνταγή για να μαγειρέψεις κρεατόπιτα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος σε φύλλο σφολιάτας, μια πολύ γευστική πίτα που είναι πολύ ελαφριά αλλά και χορταστική! Θα αρέσει πολύ στα παιδιά και για αυτό είναι ιδανική για παιδικά πάρτι αλλά και για εορταστικά τραπέζια ή για ένα επίσημο μπουφέ. Γίνεται εύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή την οικογένειά σας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. βρασμένο κοτόπουλο ψαχνό
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο τριμμένες
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. τυρί τριμμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και όταν απορροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε την κρέμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 2 αυγά, τα τυριά και το κοτόπουλο

Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Σε ένα ταψάκι βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και ρίχνουμε τη γέμιση

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού

Βήμα 8

Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180-190 βαθμούς

Βήμα 9

Η κρεατόπιτα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος σε φύλλο σφολιάτας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αντί για κοτόπουλο ή και επιπλέον μπορείς να βάλεις γαλοπούλα αλλά και ό,τι κρέας έχεις ή έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή