Κρεατόπιτα με χοιρινό κιμά και πράσο σε χωριάτικο φύλλο

2014-11-06
κρεατοπιτα με κιμα και πρασο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις κρεατόπιτα με χοιρινό κιμά και πράσο σε χωριάτικο φύλλο, ένα τέλειο πιάτο για τα εορταστικά τραπέζια. Είναι τέλεια για το κολατσιό των παιδιών, για βραδινό ή απογευματινό σνακ. Γίνεται με απλά υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα και δεν θέλει πολύ κόπο για να βγει νόστιμη. Το αποτέλεσμα βγαίνει πάντα τέλειο και σίγουρα δεν θα μείνει κομμάτι!

Υλικά

  • 6 φύλλα για πίτα
  • Μισό κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 μπαχάρια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.σούπας σάλτσα ντομάτα
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαραίνουμε τα πράσα σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ελαιόλαδο και σοτάρουμε

Βήμα 3

Ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι, ντομάτα και μαϊντανό

Βήμα 5

Ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροηθεί

Βήμα 6

Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Αλείφουμε τα φύλλα με ελαιόλαδο και απλώνουμε 3 σε ένα λαδωμένο ταψί

Βήμα 8

Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με άλλα 3 λαδωμένα φύλλα

Βήμα 9

Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 10

Η κρεατόπιτα με χοιρινό κιμά και πράσα σε χωριάτικο φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χειροποίητη ζύμη, ή κάποιο έτοιμο φύλλο της επιλογής σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή