Κρεατόσουπα με τραχανά

2014-05-17
Κρεατόσουπα με τραχανά
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια καταπληκτική, θρεπτική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις κρεατόσουπα με τραχανά όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μου και την περιγράφει στο συνταγολόγιο της, θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου σχόλια, εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κανονικό κεφάλι χοιρινό
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 1 πιάτο μισογεμάτο τραχανάς
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κεφάλι και αφού το αφήσουμε μία ώρα να στραγγίσει, το βάζουμε στην κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγει όλος ο αφρός.

Βήμα 2

Όταν μισοβράσει ρίχνουμε τις ντομάτες αλεσμένες.

Βήμα 3

Περιμένουμε να ψηθεί το κεφάλι και τότε περνάμε το ζουμί από το σουρωτήρι.

Βήμα 4

Το ξαναβάζουμε στη φωτιά προσθέτοντας νερό και το λάδι και όταν πάρει 3 - 4 βράσεις, ρίχνουμε τον τραχανά και το αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Ύστερα από λίγο, ρίχνουμε και το ρύζι και όταν βράσει, σερβίρουμε την κρεατόσουπα με τραχανά ζεστή, μαζί με το κεφάλι κομματιασμένο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή