Κρεμμυδόπιτα με κιμά και φρέσκο κρεμμύδι σε φύλλο κρούστας

2015-02-22
Κρεμμυδοπιτα με κιμα
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξετε κρεμμυδόπιτα με κιμά και φρέσκο κρεμμύδι σε φύλλο κρούστας, μια εύκολη πίτα και πολύ χορταστική. Για τους λάτρεις του κρεμμυδιού αλλά και των εύκολων συνταγών, αυτό το πιάτο σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να προσθέσετε υλικά της επιλογής σας, όπως λαχανικά εποχιακά και μυρωδικά.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • Μισό κιλό κιμάς
  • 120 γρ. τυρί τριμμένο
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος
  • 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Ρίχνουμε άνηθο, κάρυ, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Όταν απορροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε το τυρί

Βήμα 5

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα γεμίζουμε με γέμιση

Βήμα 6

Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα βάζουμε σε ένα ταψί όπως σε μια στριφτή πίτα

Βήμα 7

Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180 βαθμούς

Βήμα 8

Η κρεμμυδόπιτα με κιμά και φρέσκο κρεμμύδι σε φύλλο κρούστας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να απλώσετε τα μισά φύλλα, να βάλετε τη γέμιση και να καλύψετε με τα υπόλοιπα φύλλα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή