Κρεμμυδόψωμο με δεντρολίβανο

2014-12-12
kremmudopswmo
  • Σερβίρεις : 12-16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 3:50 h

Μια πολύ γευστική συνταγή για κρεμμυδόψωμο με δεντρολίβανο που θα ικανοποιήσει και τον πιο δύσκολο καταναλωτή. Είναι ουσιαστικά μια συνταγή για focaccia, το ιταλικό ψωμί που σε όψη μοιάζει με την δικιά μας λαγάνα. Είναι ιδανικό για σάντουιτς ή μπορείτε ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση για πιτσα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 470 μλ. ζεστό νερό
  • 2 κουτ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 562 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ.γλ. αλάτι
  • 3 κουτ.σ. λάδι
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την ζάχαρη και την μαγιά στο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά την μαγιά να δράσει

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση οπου ρίχνουμε το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε ωσπου να έχουμε μια κολλώδη ζύμη

Βήμα 3

Βάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου ρίχνοντας λίγο αλεύρι αν κολλάει

Βήμα 4

Αλείφουμε ενα μπολ με λάδι και βάζουμε την ζύμη σε μορφή μπάλας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου για 1 1/2 ώρα

Βήμα 5

Χτυπάμε την ζύμη και ζυμώνουμε μέσα την μισή ποσότητα κρεμμυδιού και δενδρολίβανου

Βήμα 6

Ξανακάνουμε την ζύμη μπάλα και την βάζουμε στο ίδιο μπολ σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε μεγεθος γύρω στα 45 λεπτά

Βήμα 7

Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα, την λαδώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε με τα δάχτυλα το ψωμί με πάχος περίπου 3 εκατοστά

Βήμα 8

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Βήμα 9

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ρίχνουμε στο ψωμί απο πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε αλλα 25 λεπτά

Βήμα 10

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Βήμα 11

Το κρεμμυδόψωμο με δενδρολίβανο είναι έτοιμο

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή