Κρεμμύδια στη χόβολη

2014-04-27
Κρεμμύδια στη χόβολη
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια διαφορετική και ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις τα κρεμμύδια στη χόβολη σου παρουσιάζω παρακάτω με τον τρόπο που περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε τα και γράψε μου εντυπώσεις και τυχόν παραλλαγές που δοκίμασες.

Υλικά

  • 5 - 6 κρεμμύδια μέτρια ή και περισσότερα, ανάλογα με τα άτομα
  • λάδι
  • ξύδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο τζάκι μας, καίμε ξύλα και τα αφήνουμε να γίνουν στάχτη.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε ένα μέρος, τοποθετούμε τα κρεμμύδια στη σειρά, τα σκεπάζουμε με τη στάχτη, τοποθετούμε πάνω από τη στάχτη μικρά κάρβουνα και τα αφήνουμε να ψηθούν.

Βήμα 3

Μετά από 20 - 30 λεπτά τα βγάζουμε, τα ξεφλουδίζουμε, τα ανοίγουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ξύδι και λάδι και σερβίρουμε τα κρεμμύδια στη χόβολη.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή