Κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια

2014-09-12
κριθαροτο καρμποναρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια, μια συνταγή που σίγουρα θα αρέσει σε όλους! Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και μαγειρεύεται όπως και η μακαρονάδα ενώ δεν περιέχει καθόλου κρέμα γάλακτος. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο για επίσημα αλλά και οικογενειακά τραπέζια!

Υλικά

  • Μισό πακέτο κριθαράκι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • Μισό μπρόκολο κομμένο σε τουφίτσες
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 2 κούπες ζωμός κότας
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 200γρ. τυρί κρέμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το μπρόκολο και τη γαλοπούλα

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν πάρει χρώμα σβήνουμε με κρασί

Βήμα 5

Αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τυρί

Βήμα 8

Αφήνουμε να δέσει και σερβίρουμε

Βήμα 9

Το κριθαρότο καρμπονάρα με μπρόκολο και μανιτάρια είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή