Κριθαρότο θαλασσινών με γαρίδες και μύδια

2014-09-08
κριθαροτο θαλασσινων
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις κριθαρότο θαλασσινών με γαρίδες και μύδια, ένα ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο για να σερβίρεις το μεσημέρι ή σε ένα εορταστικό δείπνο. Είναι πολύ εντυπωσιακό και πολύ εύκολο και μπορείς να προσθέσεις ό,τι θαλασσινά βρεις στην αγορά, ενώ με τα μπαχαρικά θα τα δέσεις όλα μεταξύ τους σε ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 6 γαρίδες
  • 1 πακέτο κριθαράκι
  • 1 κιλό θαλασσινά όπως μύδια, κυδώνια κλπ.
  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ. σαφράν σε σκόνη ή 5-6 κλωστές
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε την μαραθόριζα και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 4 λεπτά

Βήμα 6

Ρίχνουμε λίγο ζωμό και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε

Βήμα 7

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει κάπως το κριθαράκι

Βήμα 8

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα θαλασσινά που έχουμε πλύνει

Βήμα 9

Προσθέτουμε σαφράν και ρίχνουμε σταδιακά ζωμό μέχρι να γίνει το κριθαράκι

Βήμα 10

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 11

Το κριθαρότο θαλασσινών με γαρίδες και μύδια είναι έτοιμο

 

Tips

 

  • Μπορείς να το κάνεις είτε με ένα είδος θαλασσινών είτε με πολλά διαφορετικά!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή