Νηστίσιμο κριθαρότο μανιταριών

2014-09-14
κριθαροτο μανιταριων
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ καλή συνταγή για νηστίσιμο κριθαρότο μανιταριών, ένα τέλειο κι εύκολο πιάτο για γεύμα που μπορείς να σερβίρεις για κυρίως πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και σαν πρώτο πιάτο. Γίνεται γρήγορα και με πολύ λίγα υλικά αλλά με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή.

Υλικά

  • 1 κούπα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα
  • 1 κούπα μανιτάρια κρέμινι κομμένα
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2,5 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1,5 κούπα κριθαράκι
  • 1/3 κούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Μισό κουτ.γλ. κύμινο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 4

Ρίχνουμε τον ζωμό, το κρασί και το κριθαράκι

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατίζουμε

Βήμα 7

Το νηστίσιμο κριθαρότο μανιταριών είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Στο κριθαρότο δεν χρειάζεται να ρίχνεις σταδιακά τον ζωμό γιατί με τα υλικά που θα προσθέσεις θα αποκτήσει την υφή που θέλεις
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή