Κριθαρότο με απάκι και ντομάτα

2014-09-16
κριθαροτο με απακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις κριθαρότο με απάκι και ντομάτα, ένα πολύ νόστιμο αλλαντικό που θα δώσει ξεχωριστή γεύση στο πιάτο και θα το κάνει μοναδικό και εντυπωσιακό σε ένα τραπέζι είτε με την οικογένειά σου είτε με φίλους και συγγενείς. Είναι πολύ χορταστικό, πεντανόστιμο και φυσικά εύκολο! Δοκίμασέ το!

Υλικά

  • Μισό πακέτο κριθαράκι
  • 100 γρ. απάκι κομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κούπες ζωμός κότας
  • Λίγο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας μαιντανός
  • Λίγο τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Ρίχνουμε λίγο ζωμό και όταν απορροφηθεί χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και σταδιακά ρίχνουμε τον ζωμό μέχρι να γίνει το κριθαράκι

Βήμα 6

Τηγανίζουμε το απάκι για 2 λεπτά και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό

Βήμα 8

Το κριθαρότο με απάκι και ντομάτα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Το σπανάκι ταιριάζει πολύ στη συνταγή αλλά μπορείς να μην το βάλεις εάν δεν θέλεις
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή