Κριθαρότο σπέσιαλ με αστακό

2014-08-31
κριθαροτο με αστακο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια φανταστική συνταγή, ιδανική για επίσημα καλέσματα και εορταστικά τραπέζια, το κριθαρότο σπέσιαλ με αστακό είναι πεντανόστιμο και πραγματικά εντυπωσιακό. Η νοστιμιά που δίνει ο αστακός στο πιάτο είναι τέλεια και το αποτέλεσμα επαγγελματικό. Μην το φοβηθείτε, είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία του και δεν θέλει πολλά υλικά! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 470 ml γάλα
  • 8 κουτ.σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
  • Μισή κούπα αλεύρι για όλα τις χρήσεις
  • 220 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 170 γρ. γκούντα τριμμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισό κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. μαγειρεμένος αστακός (τη σάρκα μόνο)
  • 1,5 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κριθαράκι με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία

Βήμα 2

Κόβουμε τον αστακό σε κομμάτια

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και σε μια άλλη λιώνουμε 6 κουταλιές βούτυρο

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και σιγοβράζουμε μέχρι νε πήξει

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι-πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Βήμα 8

Ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε πυρέξ με τον αστακό

Βήμα 9

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το σκόρδο και τη φρυγανιά

Βήμα 10

Ρίχνουμε από πάνω μαζί με την παρμεζάνα και ψήνουμε για μισή ώρα

Βήμα 11

Το κριθαρότο σπέσιαλ με αστακό είναι έτοιμο

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να μην βάλεις καθόλου τη μπεσαμέλ και να το σερβίρεις σκέτο με λίγα μυρωδικά!
  • Η παρμεζάνα είναι προαιρετική
  • Σαν εναλλακτική πρόταση και αν δεν θέλεις να φτιάξεις κριθαρότο με τον αστακό σου, μπορείς να δεις και να επιλέξεις μια από τις συνταγές για αστακομακαρονάδα που έχουμε παρουσιάσει στον ιστότοπο μας.
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή