Κριθαρότο λαχανικών με καπνιστή γαλοπούλα

2014-09-19
κριθαροτο με καπνιστη γαλοπουλα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια συνταγή για κριθαρότο λαχανικών με καπνιστή γαλοπούλα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που αρέσει πολύ στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους. Σερβίρεται σε μικρή ποσότητα για ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο. Είναι πολύ χορταστικό και νόστιμο, αρκεί να μην το σερβίρεις κατευθείαν αλλά να το αφήσει για 5 λεπτά να κάτσει πριν το βάλεις στα πιάτα. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 2, 5 κούπες ψιλοκομμένες φέτες καπνιστής γαλοπούλας
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλ. σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φύλλα λάχανου ψιλοκομμένα
  • 4 κούπες ζωμός κότας (ή γαλοπούλας)
  • 1 πουραμό ντομάτα
  • 1 κουτ.γλ. μαϊντανός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα καρότα, το σέλερυ, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το λάχανο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά για 15 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, αλάτι-πιπέρι και μαϊντανό

Βήμα 5

Όταν πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα

Βήμα 7

Το κριθαρότο λαχανικών με καπνιστή γαλοπούλα είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή