Κριθαρότο με κολοκυθάκια

2014-09-20
κριθαροτο με κολοκυθακια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ καλή συνταγή για κριθαρότο με κολοκυθάκια, ένα πολύ χορταστικό και νόστιμο φαγητό που είναι πολύ υγιεινό και για τα παιδιά. Σίγουρα θα τους αρέσει ακόμα και αν αποφεύγουν τα λαχανικά! Ο συνδυασμός των υλικών είναι τέλειος και δίνει ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα που σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας θυμάρι
  • 2 κουτ.σούπας ρίγανη
  • Μισή κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κριθαράκι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κολοκυθάκι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει το κολοκυθάκι

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα στο κριθαράκι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε

Βήμα 7

Το κριθαρότο με κολοκυθάκια είναι έτοιμο

 

Tips

  • Ταιριάζει πολύ και με φέτα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή