Κριθαρότο με λάδι τρούφας

2014-09-25
κριθαροτο με λαδι τρουφας
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ καλή συνταγή για κριθαρότο με λάδι τρούφας, ένας ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς το υλικό αυτό σε μια συνταγή που συνδυάζει τέλεια όλα τα υλικά σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Τέλειο πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό αλλά και για να σερβίρεις στους καλεσμένους σου και να είσαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους!

Υλικά

  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο τριμμένο
  • 1/5 κούπας λιαστές ντομάτες κομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3, 5 κούπες ζωμός κότας
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ.σούπας λάδι τρούφας
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια

Βήμα 3

Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε και το σκόρδο

Βήμα 4

Τα ανακατεύουμε όλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες

Βήμα 6

Προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό

Βήμα 7

Ρίχνουμε νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 8

Ρίχνουμε το βούτυρο, το τυρί και το λάδι τρούφας

Βήμα 9

Αφήνουμε να δέσουν και ρίχνουμε μαϊντανό

Βήμα 10

Το κριθαρότο με λάδι τρούφας είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή