Κριθαρότο με λουκάνικα

2014-09-24
κριθαροτο με λουκανικα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ ωραία συνταγή για κριθαρότο με λουκάνικα, ένα πολύ χορταστικό και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι ένα φαγητό που ενδείκνυται για τις κρύες μέρες ενώ θα σε κρατήσει όλη μέρα παρά τα λίγα υλικά. Μπορείς να το σερβίρεις για μεσημεριανό όταν σου έχουν μείνει λουκάνικα και θέλεις ένα γρήγορο τρόπο να τα μαγειρέψεις για κυρίως πιάτο! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 400 γρ. λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 κούπες ζωμός κότας
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλ. βασιλικός ή μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο

Βήμα 3

Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 4 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον ζωμό, τα καρότα, τα μανιτάρια

Βήμα 5

Ρίχνουμε μυρωδικά και το λουκάνικο

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου

Βήμα 7

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε

Βήμα 8

Το κριθαρότο με λουκάνικα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς  προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή