Κριθαρότο με μελάνι σουπιάς

2015-04-16
Κριθαρότο με μελάνι σουπιάς
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω σου παρουσιάζω μία εκπληκτική πρόταση για να φτιάξεις κριθαρότο με μελάνι σουπιάς. Πρόκειται για μία πρόταση για εκλεκτούς ουρανίσκους το οποίο συνοδεύει ευχάριστα το ψάρι σας ή και οποιοδήποτε μαλάκιο. Η συνταγή που σου προτείνω να δοκιμάσεις διαφέρει αρκετά από τις συνηθισμένες προτάσεις για κριθαρότο, είναι εύκολη χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, ιδιαίτερα αρωματική λόγω της τρούφας και πιστεύω πως είναι η τέλεια πρόταση για ένα καλοκαιρινό γεύμα με φίλους συνοδεία κάποιου καλού λευκού κρασιού. Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανός
  • μάραθος
  • ζωμός ψαριού
  • 2 κύβοι βούτυρο
  • 3 σταγόνες λάδι τρούφας
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι μέτριο
  • 2 κουταλιές σούπας μελάνι σουπιάς
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρουμε αρχικά το τριμμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και το μαϊντανό σε λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό του ψαριού ανακατεύοντας πάντα και περιμένοντας να τον απορροφήσει το μίγμα μας κάθε φορά.

Βήμα 3

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου τελειώσει ο ζωμός μας και βράσει το κριθαρότο μας.

Βήμα 4

Τέλος ρίχνουμε και το μελάνι σουπιάς και ανακατεύουμε εκ νέου.

Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνοντας τώρα το βούτυρο, το μάραθο ψιλοκομμένο και τις σταγόνες από το λάδι τρούφας.

Βήμα 6

Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή