Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα

2015-04-20
Κριθαρότο με σπανάκι και φέτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μία υπέροχη παραλλαγή του κλασικού ριζότο αποτελεί η συνταγή για κριθαρότο με σπανάκι και φέτα που σας παρουσιάζω παρακάτω στη σελίδα. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη συνταγή ελαφρώς διαφορετική από τις γνωστές προτάσεις για κριθαρότο καθώς είναι αποτελούμενη από λίγα και απλά υλικά τα οποία όμως είναι άκρως θρεπτικά, όπως για παράδειγμα το σπανάκι. Πρόκειται για μία πολύ γρήγορη επίσης συνταγή που κάθε νοικοκυρά μπορεί να εκτελέσει ανά πάσα στιγμή, με υλικά που σίγουρα έχει πάντα στο σπίτι της. Έτσι σου συνιστώ να δοκιμάσεις και εσύ να φτιάξεις το πεντανόστιμο κριθαρότο και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 250 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 500 γραμ. σπανάκι
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. φέτα
  • βασιλικό φρέσκο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρουμε το κρεμμύδι μας σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το κριθαράκι μας σωτάροντάς το και αυτό για 2 λεπτά χωρίς να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε για λίγα μόνο λεπτά το σπανάκι μας προκειμένου να μαλακώσει, ενώ μετά το στραγγίζουμε το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Έχοντας μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ζωμό στο κριθαράκι έως ότου το καλύψει και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Όταν εξατμιστεί το υγρό ξαναρίχνουμε ζωμό και η διαδικασία επαναλβάνεται έως ότου τελειώσει ο ζωμός και έχει βράσει το κριθαράκι μας.

Βήμα 5

Μόλις το κριθαράκι μας είναι έτοιμο ρίχνουμε και το βούτυρο, το σπανάκι μαζί με τη φέτα καθώς και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και το κριθαρότο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα συνδυάζοντάς το με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή