Κριτσίνια αλμυρά νηστίσιμα με ελιές και μαγιά

2015-01-09
kritsinia-me-elia-nhstisima
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για κριτσίνια αλμυρά νηστίσιμα με ελιές και μαγιά. Δοκιμάστε αυτά τα κριτσίνια με ελιές και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά τους. Ελαφριά και τραγανά είναι ένα διασκεδαστικό νηστίσιμο σνακ, και ένα ωραίο ορεκτικό για μια δεξίωση. Φτιάξτε τα δικά σας κριτσίνια και θα ανακαλύψετε ότι είναι πιο εύκολο από όσο νομίζατε!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά στιγμής
  • 400 μλ. χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σ. ζάχαρη
  • 300 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τις ελιές και τη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε για 5’ μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια

Βήμα 3

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπώλ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα και να τριπλασιαστεί σε όγκο

Βήμα 4

Ζυμώνουμε και πάλι τη ζύμη για 2’ και σχηματίζουμε το κάθε κριτσίνι με 30-40 γρ. ζύμης

Βήμα 5

Απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τα κριτσίνια μας αφήνοντας χώρο για να φουσκώσουν

Βήμα 6

Αφήνουμε να φουσκώσει και πάλι για 20’

Βήμα 7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Βήμα 8

Τα κριτσίνια αλμυρά νηστίσιμα με ελιές και μαγιά είναι έτοιμα

 

Tips

Αν θέλετε προσθέστε μέσα 300 γρ. τριμμένη φέτα

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με αλεύρι ολικής άλεσης

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή