Κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί

2015-01-06
kriitsinia-me-spanaki
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ καλή συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί. Ένα απλό υγιεινό και νηστίσιμο σνάκ, με τις πολύτιμες βιταμίνες από το σπανάκι και το ελαιόλαδο. Ακόμη και οι πιο δύσκολοι στο φαγητό θα τα λατρέψουν όλες τις ώρες και τις ημέρες!

Υλικά

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 120 μλ. ελαιόλαδο
  • 120 μλ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο, ξεπαγωμένο και σταγγισμένο
  • ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • ½ κουτ.γλ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπώλ

Βήμα 3

Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί, ανακατεύουμε για 2-3 ‘, και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι

Βήμα 4

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια

Βήμα 5

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης 30-35 γρ. και πλάθουμε μπαστουνάκια

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια με μια απόσταση μεταξύ τους, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 7

Ψήνουμε για 20-25’

Βήμα 8

Τα κριτσίνια εύκολα σπιτικά με σπανάκι, λάδι και λευκό κρασί είναι τραγανά και έτοιμα!

 

Tips

Αν δεν θέλετε τα κριτσίνια σας νησίσιμα προσθέστε μέσα 150 γρ. τριμμένο κασέρι

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με όποιο αλεύρι προτιμάτε αφού προσθέσετε 1-1.5 κουτ. γλ. μπέικινγκ πάουντερ

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή