Κροκέτες γαύρου με κρεμμύδι παραδοσιακές

2014-03-05
Κροκέτες γαύρου
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις παραδοσιακές κροκέτες γαύρου με κρεμμύδι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι από το χωριό της νονάς μου που το σερβίρανε σαν μεζεδάκι με το ούζο ή το κρασί και μερικές φορές το συνδυάζανε με μια πράσινη σαλάτα και το σερβίρανε σαν το βασικό γεύμα της ημέρας.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυλός για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο. Αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο και τον αλατίζουμε.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε το χυλό με αλεύρι και νερό (δεν είναι απαραίτητη η ακριβής ποσότητα του αλευριού - νερού) προσθέτοντας τριμμένο το κρεμμύδι - αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Κομματάκι - κομματάκι βουτάμε το γαύρο στο χυλό και τον τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Βήμα 4

Οι κροκέτες γαύρου με κρεμμύδι είναι έτοιμες και σερβίρονται με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή