Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα

2014-03-03
Κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Η παρακάτω συνταγή με τις κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα, είναι μία από τις αγαπημένες μου από παιδί. Ο μπακαλιάρος γίνεται πολύ νόστιμος με την προσθήκη της μπύρας και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο. Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτες κροκέτες μπακαλιάρου! Θα ήθελα πολύ να μου πεις τη γνώμη σου γι’αυτή την συνταγή!

Υλικά

  • 1 φύλλο ξερού παστού μπακαλιάρου (περίπου 1 κιλό)
  • Λάδι για το τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο για να μην γίνει βαρύ)
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το κουρκούτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για το κουρκούτι
  • 1 κουτάκι ξανθή μπύρα για το κουρκούτι
  • 1 αυγό (προαιρετικά) για το κουρκούτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, για 1-1,5 μέρα πριν, έτσι ώστε να τον ξαλμυρίσετε. Μπορείτε να τον αγοράσετε και ήδη ξαλμυρισμένο, αλλά δεν είναι τόσο νόστιμος όσο ο αλμυρός που κάνετε εσείς την διαδικασία.

Βήμα 2

Την επόμενη μέρα όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το φαγητό, προετοιμάστε πρώτα τον χυλό του κουρκουτιού.

Βήμα 3

Ανακατέψτε όλα τα υλικά του κουρκουτιού σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Παράλληλα, βάλτε περίπου 2 δάκτυλα λάδι σε ένα τηγάνι στο μάτι σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 5

Παίρνετε τον μπακαλιάρο, νωπό αφού τον έχετε στραγγίσει, και τον μαδάτε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 6

Κάθε κομμάτι το ρίχνετε τον χυλό.

Βήμα 7

Με ένα κουτάλι, παίρνετε το κομμάτι από τον χυλό και το ρίχνετε στο καυτό λάδι να τηγανιστεί.

Βήμα 8

Μόλις πάρει ένα χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά, το γυρίζετε και από την άλλη για να πάρει το ίδιο χρώμα.

Βήμα 9

Αφήνετε τις κροκέτες πάνω σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 10

Οι κροκέτες μπακαλιάρου με μπύρα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη!

 

Tips

  • Εξαιρετικό συνοδευτικό φυσικά γι’αυτό το φαγητό είναι η παραδοσιακή σκορδαλιά!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή