Κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-09
Κροκέτες μπακαλιάρου
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νηστίσιμη και την συνοδεύω με μια απλή σάλτσα ντομάτας αντί για σκορδαλιά και την σερβίρω με μια δροσερή πράσινη σαλάτα. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρος
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα :
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα λιωμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα, πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Βράζουμε επίσης και το μπακαλιάρο είκοσι λεπτά.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε και το μπακαλιάρο από τις πέτσες και τα κόκαλα, τον κόβουμε κομματάκια με τα χέρια μας και τα ψαχνά τα ανακατεύουμε με τον πουρέ.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τους δυο κρόκους των αυγών, λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.

Βήμα 6

Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε κροκέτες, τις αλευρώνουμε, τις περνάμε από το ένα αυγό και τα δυο ασπράδια χτυπημένα και από τη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε.

Βήμα 7

Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.

Βήμα 8

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι, χωρίς καμένα, ρίχνουμε μία κουταλιά αλεύρι, λιώνουμε και το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, τα καβουρδίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε και τη ντομάτα λιωμένη, λίγο αλάτι, πιπέρι και τη βράζουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 9

Οι κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα είναι έτοιμες, τις σερβίρουμε στα πιάτα και τις περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή