Κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα στο φούρνο της Βέφας

2015-01-30
κροκέτες μπακαλιαρου στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξετε κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα στο φούρνο της Βέφας, ένα νόστιμο, χορταστικό αλλά και υγιεινό πιάτο τόσο για τα παιδιά όσο και τους μεγαλύτερους. Είναι ιδανικό για τα παιδικά πάρτι, για επίσημους μπουφέδες αλλά και το οικογενειακό τραπέζι. Γίνεται εύκολα και δεν θα σας παιδέψει καθόλου. Δοκιμάστε το και καλή όρεξη!

Υλικά

  • Μισό κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 πατάτες μεγάλες βρασμένες
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα γλυκό κρασί
  • 1 κούπα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Ψήνουμε τον μπακαλιάρο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 15 λεπτά

Βήμα 3

Όταν κρυώσει τον ψιλοκόβουμε

Βήμα 4

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπολ

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ψάρι, τα κρεμμύδια, το κρασί, τη φρυγανιά, τον κόλιανδρο και μοσχοκάρυδο

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε και το αυγό

Βήμα 7

Φτιάχνουμε το μείγμα σε κροκέτες και ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν

Βήμα 8

Οι κροκέτες μπακαλιάρου με πατάτα στο φούρνο της Βέφας είναι έτοιμες

 

Tips

  • Μπορείτε να φτιάξετε τις ίδιες κροκέτες και στο τηγάνι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή