Κρουασάν βουτύρου εύκολα και αφράτα (του Παρλιάρου)

2015-04-27
Ζύμη για κρουασάν βουτύρου
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 8:30 h

Παρακάτω στον ιστιότοπό μας σου προτείνω ίσως την πιο αγαπημένη μου συνταγή για πεντανόστιμα κρουασάν βουτύρου εύκολα και αφράτα (του Παρλιάρου). Πρόκειται για μία υπέροχη πρόταση, από τις καλύτερες συνταγές για κρουασάν, με την οποία θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι, ιδανική για το πρωινό σου ενώ μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς της αρεσκείας σου με τους οποίους μπορείς να γεμίσεις τη ζύμη σου. Σου προτείνω να τη δοκιμάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη και να μοιραστείς μαζί μου τις δικές σου προτάσεις για τη γέμιση της ζύμης και να μου πεις ποιος άρεσε περισσότερο στο χώρο που θα βρεις στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 350 γραμ. γάλα
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 12 γραμ. ξηρή μαγιά
  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γραμ. βούτυρο ψυγείου
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.

Βήμα 2

Ανακατεύοντας προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι και αφού ομοιογενοποιηθεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζυμώνοντας στη συνέχεια είτε στο χέρι είτε σε μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα ή το χέρι μας.

Βήμα 3

Μετά τοποθετούμε το κρύο βούτυρο σε μία λαδόκολλα και το κόβουμε κομμάτια τα οποία στη συνέχεια πατάμε με τον πλάστη προκειμένου να τα ανοίξουμε σε διάσταση 20χ12.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το βούτυρο στο κέντρο της ζύμης διπλώνοντας τις άκρες της ώστε να το καλύψουμε τελείως.

Βήμα 5

Πιέζουμε με τον πλάστη μας τη ζύμη ώστε να πάρει μακρόστενο σχήμα, τη διπλώνουμε στα τρία και την τοποθετούμε στο ψυγείο όπου και την αφήνουμε για 1 ώρα.

Βήμα 6

Ξαναανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε μακρόστενο σχήμα και διπλώνουμε πάλι στα τρία.

Βήμα 7

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται ακόμη 2 φορές φορές σε διάστημα 8-12 ωρών.

Βήμα 8

Τέλος ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πολύ λεπτό πάχος μισού εκατοστού και την κόβουμε λωρίδες και αυτές με τη σειρά τους τρίγωνα το κάθε ένα από τα οποία τα τυλίγουμε ξεκινώντας από τη φαρδιά τους πλευρά.

Βήμα 9

Αφήνουμε τα τριγωνάκια μας να διπλασιάσουν τον όγκο τους για 1 - 2 ώρες σε μία λαμαρίνα καλυμένη με λαδόκολλα και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα στους 200 βαθμούς.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή