Κρουασάν με κρέμα αμυγδάλου και εύκολη σπιτική ζύμη

2015-01-13
Κρουασάν με γέμιση κρέμας αμυγδάλου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1m

Η συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα παρακάτω προέρχεται από ένα ταξίδι μου στο Παρίσι και σε προσκαλεί να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά κρουασάν με κρέμα αμυγδάλου και εύκολη σπιτική ζύμη. Πρόκειται για υπέροχα λαχταριστά κρουασανάκια που μοσχοβολάνε βούτυρο και τρώγονται ιδανικά ζεστά ζεστά, γεμισμένα με κρέμα αμυγδάλου που ξεχειλίζει ελαφρώς έτσι για να είναι και πιο λαχταριστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλο φιλέ. Το άρωμα δε του βουτύρου με το άρωμα του αμυγδάλου δένουν τόσο αρμωνικά που δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς, πόσο μάλλον εγώ που την θεωρώ από τις καλύτερες συνταγές για κρουασάν που έχω δοκιμάσει. Θα χαρώ να τα φτιάξεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου μέσα από το χώρ που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • Για την κρέμα αμυγδάλου:
  • 450 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αμυγδαλόσκονη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 30 ml ρούμι
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 40 γραμ. κόρν φλάουρ
  • Για τη ζύμη:
  • 20 γραμ. μαγιά ξερή
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. γάλα
  • 60 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 240 γραμ. βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τη μαγιά με το γάλα και λίγο από το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα και αφήνοντάς το για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Βήμα 2

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι και κάνοντας μία τρύπα στη μέση ρίννουμε το μείγμα της μαγιάς.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή την οποία και αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 4

Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, την ανοίγουμε φύλλο παραλληλόγραμμο πασπαλίζοντας κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια της.

Βήμα 5

Ύστερα τη διπλώνουμε στα τρία και μετά την ξανανοίγουμε φύλλο πασπαλίζοντας και πάλι κομματάκια βούτυρο στην επιφάνειά της και τη διπλώνουμε ξανά στα τρία.

Βήμα 6

Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

Βήμα 7

Την σκεπάζουμε με μεβράνη, την τοποθετούμε στο ψυγείο και την άλλη μέρα τη χρησιμοποιούμε.

Βήμα 8

Για να φτιάξουμε την κρέμα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και λίγο λίγο το ρούμι.

Βήμα 9

Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με την αμυγδαλόσκονη.

Βήμα 10

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο το οποίο κόβουμε οριζόντιες λωρίδες, σχηματίζοντας στη κάθε λωρίδα μεγάλα τρίγωνα.

Βήμα 11

Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο από τη βάση προς την κορυφή και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 12

Αλείφουμε τα κρουασάν με το χτυπημένο κρόκο μαζί με λίγη ζάχαρη και πασπαλίζουμε και λίγο αμύγδαλο φιλέ.

Βήμα 13

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 14

Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβοντάς τα στη μέση, τα γεμίζουμε με κρέμα.

Βήμα 15

Ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή