Κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα

2015-10-08
krouasan-me-sokolata-kouvertoura
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις νοστιμότερες συνταγές με κρουασάν που μας δείχνει πως να φτιάξουμε το αγαπημένο μας σνακ και πρωινό σε πολύ λίγο χρόνο εύκολα και γρήγορα. Υπάρχουν πολές εκδοχές για τα κρουασάν στη γέμισή τους και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά ότι τραβαέι η όρεξη του καθενός, δεν υπάρχει κανέναν περιορισμός. Εμείς στη συγκεκριμένη συνταγή σαν γέμιση θα χρησιμοποιήσουμε κουβερτούτα. Η έτοιμη σφολιάτα, μαζί με την κουβερτούρα την τριμμένη, τα ασπάραδια και τη ζάχαρη δίνουν ένα αποτέλεσμα τέλειο. Μία συνταγή που πραγματικά απαιτεί ελάχιστο χρόνο και υλικά και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το απλώνουμε, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και τα κομμάτια αυτά σε 2.

Βήμα 2

Παίρνουμε το κάθε τρίγωνο αλείφουμε την επιφάνειά του με το ασπράδι, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά κουβερτούρα στη μέση και κλείνουμε τυλίγωντας να δημιουργηθεί το σχήμα του κρουασάν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα κρουασάν αραιά μεταξύ τους γιατί η σφολιάτα φουσκώνει και αλέιφουμε πάλι με το ασπράδι του αυγού και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Τέλος βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή