Κρουασάν με σφολιάτα και μερέντα σοκολάτα

2015-10-16
krouasan-me-sfoliata-kai-merenta
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καποιος που να μην του αρέσει το κρουασάν, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι με σοκολατα μερέντα και φύλλο σφολιάτας. Μια γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας σνακ που έχει σαν γέμιση τη μερέντα. Πρόκειται λοιπόν για μία συνταγή που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το σνακ που λατρεύουν όλοι στην κουζίνα μας πολύ εύκολα και με την ίδια ακριβώς νοστιμιά στη γεύση με αυτά που παίρνουμε έτοιμα. Η διαδικασία απλή που δεν θα σας πάρει πάνω από 20 λεπτά να τα ετοιμάσετε. Η σφολιάτα, ο συνδυασμός των 2 ειδών σοκολάτας κουβερτούρα και μερέντα με το φουντούκι, το γάλα εβαπορέ, τον κρόκο αυγού και την άχνη ζάχαρη για το ντεκόρ σίγουρα θα εντυπωσιάσει όσους το δοκιμάσουν. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
  • ½ φλιτζάνι φουντοκόψιχα σε πούδρα
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε σε τρίγωνα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε τη φουντουκόψυχα, τη μερέντα, το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοπιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη παίρνουμε ένα ένα τα τρίγωνα και στη φαρδιά πλευρά βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση, τυλίγουμε το τρίγωνο για να πάρει σχήμα κρουασάν και τα αλέιφουμε με τον κρόκο αυγού.

Βήμα 4

Σε ένα στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα κρουασάν αραιά μεταξύ τους διότι η σφολιάτα φουσκώνει πολύ, τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Τέλος μόλις είναι έτοιμα αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή