Κυπριακή φασολάδα με σέλερι

2014-11-01
κυπριακη φασολαδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις κυπριακή φασολάδα με σέλερι, ένα πολύ νόστιμο, παραδοσιακό πιάτο. Γίνεται εύκολα και με απλά υλικά και είναι μια ωραία εκδοχή του αγαπημένου αυτού ελληνικού φαγητού. Δοκίμασέ το και σίγουρα θα σου αρέσει πολύ!

Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1,5 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 καρότα ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε

Βήμα 3

Αλλάζουμε το νερό μία φορά και τα βράζουμε πάλι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, κρεμμύδι, καρότα και σέλινο στην κατσαρόλα

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Μετά από 20 λεπτά ελέγχουμε αν έχει γίνει, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λεμόνι

Βήμα 7

Σερβίρουμε αμέσως ζεστή

Βήμα 8

Η φασολάδα κυπριακή με σέλερι είναι έτοιμη!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή