Κόκκινες πιπεριές σαλάτα με ξύδι και σκόρδο

2014-05-24
Κόκκινες πιπεριές σαλάτα με ξύδι και σκόρδο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη συνταγή με βάση τις κόκκινες πιπεριές σαλάτα που έχω προσθέσει σκόρδο και ξύδι για να την δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Η σαλάτα αυτή είναι χειμωνιάτικη και είναι νόστιμο συνοδευτικό κρεατικών ή ψαριών.

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
  • 6 - 7 κουταλιές λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε στρογγυλές πιπεριές, τις πλένουμε καλά και τις σκίζουμε στη μέση.

Βήμα 2

Τις βάζουμε να βράσουν με νερό και λίγο αλάτι.

Βήμα 3

Όταν βράσουν και μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Αφού κρυώσουν, τραβάμε το κοτσάνι μαζί με το σπόρο και το πετάμε.

Βήμα 5

Μία μία τις αραδιάζουμε στην πιατέλα.

Βήμα 6

Κοπανίζουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ξύδι και το λάδι.

Βήμα 7

Τα χτυπάμε λίγο να ενωθούν και περιχύνουμε τις πιπεριές.

Βήμα 8

Η σαλάτα με κόκκινες πιπεριές είναι έτοιμη και σερβίρεται κρύα και είναι πολύ ορεκτική.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή