Κόκκινες φακές βελουτέ

2014-05-12
κοκκινες φακες βελουτε
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια συνταγή για κόκκινες φακές βελουτέ, ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου φαγητό!

Υλικά

  • 300 γρ. κόκκινες φακές
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις φακές και το καρότο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Διαλύουμε τον ζωμό σε δύο κούπες νερό και προσθέτουμε μαζί με άλλες 4 κούπες νερό στην κατσαρόλα

Βήμα 6

Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι κι αφήνουμε για 5 ακόμα λεπτά

Βήμα 8

Περνάμε τις φακές και τα καρότα από το μούλτι και προσθέτουμε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα

Βήμα 9

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί

Βήμα 10

Οι κόκκινες φακές βελουτέ είναι έτοιμες!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή